Cukkinis omlett

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkinis omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb cukkini
6 db tojás
8 dkg liszt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
kevés apróra vágott bazsalikom

Elkészítés:

Hideg, folyó víz alatt mossuk meg a cukkinit és papírtörlővel szárítsuk le. Vágjuk vékony karikákra, forgassuk a lisztbe és rázzuk le a felesleget. Az olajat - 2 evőkanál kivételével - nagy serpenyőben hevítsük nagyon forróra. Süssük benne a cukkinit 8 percig, közben többször forgassuk meg. Amikor már aranybarnára sült, papírtörlőn itassuk le. A sütéshez használt olajat öntsük ki, és öntsük a serpenyőbe a félretett olajat. A cukkiniket egy rétegben terítsük szét a serpenyő alján. Verjük fel a tojásokat sóval, borssal, és öntsük a cukkinikre. Süssük 4-5 percig közepes fokozaton. Óvatosan fordítsuk meg az omlettet, szórjuk meg bazsalikommal és süssük még 4 percig. Szilárdnak és világosbarnának kell lennie mindkét oldalán. Csúsztassuk melegített kínálótálra és forrón tálaljuk.

Fiatal, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Cukkinis omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2127 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Cukkinis omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szótár