Kardhal sáfrányos zöldségmártással

Pesce Spada allo Zafferano

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kardhal sáfrányos zöldségmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kardhalfilé
6 evőkanál vaj
2 db citrom
1 csésze liszt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
Mártáshoz:
½ szál póréhagyma
1 csipet ételízesítő
1 pohár tejszín
2 db karotta
1 db zeller
1 csipet sáfrány
2 evőkanál liszt
1 csomó snidling
1 fej hagyma
2 dl fehérbor
1 csipet kristálycukor

Elkészítés:

1. Mossuk meg halfilét folyó víz alatt, töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk, és pácoljuk citromlével.

2. Forgassuk meg lisztben, és süssük ki a zsiradékban.

3. Szedjük ki, és tartsuk melegen.

4. A zöldséget tisztítsuk meg, metéljük csíkokra, majd dinszteljük üvegesre a pecsenyelében.

5. Szórjuk meg liszttel, öntsük fel a fehérborral, majd a tejszínnel, és főzzünk belőle mártást.

6. Ízesítsük sóval borssal, sáfránnyal, ételízesítővel, valamint cukorral.

7. A halat a mártással leöntve, frissen metélt snidlinggel megszórva tálaljuk.

Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Kardhal sáfrányos zöldségmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2161 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kardhal sáfrányos zöldségmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
hírlevél