Parmezánpuffancsok



Elkészítés:
A mandulát tegyük tálba, és annyi forró vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Hagyjuk állni egy percig. Csepegtessük le és öblítsük át hideg víz alatt. Töröljük szárazra, húzzuk le a héját. Vágjuk finomra.
Tegyük a vizet és 3 evőkanál vajat kisebb nyeles serpenyőbe közepes hőfokra. Amikor a víz forrni kezd, húzzuk félre a serpenyőt, és adjuk hozzá a lisztet és a sót, miközben fakanállal folyamatosan kevergetjük. Tegyük vissza a serpenyőt, és keverjük hozzá a parmezánt és a pirospaprikát. Tegyük félre és hagyjuk hűlni.
A tésztához egyenként adjuk hozzá a tojásokat és erőteljesen keverjük. Tegyük nyomózsákba. A sütőlapot vajazzuk be, és szórjuk meg liszttel. Nyomjunk 2 centiméter átmérőjű tésztakupacokat a sütőlapra, hintsük meg a mandulával úgy, hogy azok ráragadjanak a tésztára. Előmelegített sütőben 200 °C-on süssük 15-20 percig. A puffancsok a sütés során megdagadnak. Hidegen tálaljuk.