Parmezánpuffancsok

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Parmezánpuffancsok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
15 dkg átszitált liszt
6 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 ⅔ dl hideg víz
2 db tojás
15 dkg mandula
1 csipet pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

A mandulát tegyük tálba, és annyi forró vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Hagyjuk állni egy percig. Csepegtessük le és öblítsük át hideg víz alatt. Töröljük szárazra, húzzuk le a héját. Vágjuk finomra.

Tegyük a vizet és 3 evőkanál vajat kisebb nyeles serpenyőbe közepes hőfokra. Amikor a víz forrni kezd, húzzuk félre a serpenyőt, és adjuk hozzá a lisztet és a sót, miközben fakanállal folyamatosan kevergetjük. Tegyük vissza a serpenyőt, és keverjük hozzá a parmezánt és a pirospaprikát. Tegyük félre és hagyjuk hűlni.

A tésztához egyenként adjuk hozzá a tojásokat és erőteljesen keverjük. Tegyük nyomózsákba. A sütőlapot vajazzuk be, és szórjuk meg liszttel. Nyomjunk 2 centiméter átmérőjű tésztakupacokat a sütőlapra, hintsük meg a mandulával úgy, hogy azok ráragadjanak a tésztára. Előmelegített sütőben 200 °C-on süssük 15-20 percig. A puffancsok a sütés során megdagadnak. Hidegen tálaljuk.

Száraz habzó fehérbort kínáljunk mellé.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Parmezánpuffancsok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1641 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Parmezánpuffancsok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szótár