Capricciosa saláta

Insalata capricciosa

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Capricciosa saláta
Eszközök: kés, salátástál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl majonéz
10 dkg olajban eltett gomba
12 dkg sovány sonka
½ db citrom

Elkészítés:

Vágjuk vékony csíkokra a sonkát és nyelvet. A gombát vékonyan szeleteljük fel. Hámozzuk meg a zellergumót, vágjuk nagyon vékony csíkokra, és öntözzük meg a citromlével, hogy ne színeződjön el. Nagy tálban keverjük össze majonézzel. Tegyük át kínálótálra, és ízlés szerint körítsük savanyított zöldségfélékkel.

Fiatal, száraz vörösbort kínáljunk mellé.
Készen vásárolható majonézzel is elkészíthetjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Majonéz

Kép nélkül
2 db tojás
1 teáskanál őrölt mustármag
2 evőkanál víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 kávéskanál
2 evőkanál ecet vagy
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Kisméretű lábosban keverjük össze a tojássárgákat, a citromlét vagy ecetet, a vizet, a cukrot, a mustárt, a sót és a borsot.

Főzzük nagyon alacsony hőfokon, amíg a keverék bugyogni nem kezd. Ekkor húzzuk félre. Hagyjuk állni 5 percig.

Keverőtálban vagy turmixgép segítségével keverjük át, és nagyon lassan csepegtessük hozzá az olajat. Keverjük, míg sűrű és sima nem lesz.

Időnként állítsuk le a gépet és az edény faláról spatulával szedjük le a ráragadt keveréket.

Fedjük le és - ha szükséges - hűtőszekrényben tároljuk, de jobb, ha frissen igyekszünk felhasználni.

Capricciosa saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Capricciosa saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szótár