Labdacsok zellerrel

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg ricotta sajt
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál olvasztott vaj
1 db citrom
ízlés szerint fehér bors

Elkészítés:

Keverjük össze alaposan a vajat, a gorgonzolát és a ricottát. Fokozatosan adjunk hozzá annyi olajat, citromlevet és borsot, hogy sűrű, krémes masszát kapjunk. A sajtos keverékből formázzunk 2 centi átmérőjű labdacsokat. Borítsuk be alufóliával, és tegyük hűtőszekrénybe 60 percre. Mossuk és szárítsuk le a zellerszárakat, és vágjuk 5 centi hosszú és 0,5 centi széles rudacskákra. Csomagoljuk ki a sajtlabdákat és tálaljuk a zellerrel együtt.

Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Labdacsok zellerrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kép nélkül
Labdacsok zellerrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
vegetáriánus ételek