Laposhal újhagymával

Rombo con Cipolline

| Sült sajtos laposhal receptek
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Laposhal újhagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csomó újhagyma
100 dkg laposhal
10 dkg nyers sonka
1 pohár tejszín
2 dl fehérbor
2 db citrom
5 dkg vaj
1 kávéskanál kakukkfű
1 csésze reszelt bel paese sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A laposhal-szeleteket mossuk meg folyó víz alatt, töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk és pácoljuk a citromok levével.

2. Egy edényben olvasszuk fel a zsiradékot, tegyük bele a vékonyan felszeletelt újhagymát, és kicsit dinszteljük benne.

3. Szórjuk meg a kakukkfűvel, öntsük fel a fehérborral, töltsük hozzá a tejszínt, sózzuk és borsozzuk meg.

4. Helyezzük rá a laposhalat, majd süssük 15 percig előmelegített sütőben 200 C-fokon.

5. A nyers sonkát metéljük csíkokra. A sütési idő letelte előtt rövid idővel borítsuk be vele a halat, szórjuk meg a sajttal, és addig hagyjuk a sütőben, míg a hal át nem sül és a sajt kicsit el nem veszti a színét.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Laposhal újhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4001 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Laposhal újhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
hírlevél