Laposhal újhagymával
Rombo con Cipolline



Elkészítés:
1. A laposhal-szeleteket mossuk meg folyó víz alatt, töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk és pácoljuk a citromok levével.
2. Egy edényben olvasszuk fel a zsiradékot, tegyük bele a vékonyan felszeletelt újhagymát, és kicsit dinszteljük benne.
3. Szórjuk meg a kakukkfűvel, öntsük fel a fehérborral, töltsük hozzá a tejszínt, sózzuk és borsozzuk meg.
4. Helyezzük rá a laposhalat, majd süssük 15 percig előmelegített sütőben 200 C-fokon.
5. A nyers sonkát metéljük csíkokra. A sütési idő letelte előtt rövid idővel borítsuk be vele a halat, szórjuk meg a sajttal, és addig hagyjuk a sütőben, míg a hal át nem sül és a sajt kicsit el nem veszti a színét.