Körte sajttal

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb körte
2 evőkanál sovány tejszín
2 db citrom
1 evőkanál finomra vágott mentalevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A körtét mossuk, alaposan szárítsuk meg, és a magházat gyümölcsvájó késsel távolítsuk el. Az üregeket dörzsöljük be az egyik citrom levével. A Gorgonzolát és tejszínt addig keverjük, amíg sima krémet kapunk. A körtéket töltsük meg a krémmel, nyomkodjuk le jól, hogy az üregeket teljesen megtölthessük. Mélyhűtőben hűtsük 60 percen keresztül. Jól keverjük el az olajat a maradék citromlével, aprított mentával, sóval és borssal. Éles késsel vágjuk a körtéket vékony kerek szeletekre. A szeleteket tegyük tálra, és kanalazzuk a tetejére a mártást. Díszítsük a mentaágacskákkal és tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Semmiképpen ne tegyük egy órára mélyhűtőbe a körtéket, csak hűtőszekrénybe. Egy óra alatt mélyhűtőben mirelit körtét kapunk, ami így ehetetlen. Még finomabb lesz ez az előétel, ha keményebb körtéket választunk, meghámozzuk és citromos, enyhén cukros lében megfőzzük olyan keménységűre mint egy jó érett körte. Ne főzzük túl! Minden egyebet a receptben leírtak szerint csináljunk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Körte sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1045 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kép nélkül
Körte sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
hírlevél