Bundázott olívabogyó

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bundázott olívabogyó
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 nagyobb kimagozott olívabogyó
10 dkg darabolt csirkemáj
15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 szelet szikkadt kenyér
15 dkg liszt
4 db tojás
1 db szeletelt citrom
30 dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
15 dkg durvára vágott marhahús
5 dl étolaj
1 csipet szerecsendió
15 dkg durvára vágott sertéshús
3 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
néhány szál apró petrezselyem
ízlés szerint

Elkészítés:

Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és pirítsuk benne a marha- és sertéshúst 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsompürét és pároljuk 10 percig. Adjuk hozzá a csirkemájat, és még 5 percig hagyjuk a tűzön. Húzzuk félre, aprítsuk a húsokat nagyon finomra, és tegyük vissza a serpenyőbe. Áztassuk a kenyeret hideg vízben, nyomkodjuk ki belőle a felesleget és morzsoljuk össze. A húsos keverékhez adjunk két tojást, parmezánsajtot, sót, borsot, szerecsendiót és a kenyeret. Alaposan keverjük össze, és ezzel töltsük meg az olívabogyókat. Vegyünk elő három tálkát, az egyikbe lisztet, a másikba 2 felvert tojást, a harmadikba a zsemle- vagy kenyérmorzsát tegyük. A kimagozott zöld olívabogyókat forgassuk meg lisztben, mártsuk tojásba és hempergessük meg a zsemlemorzsában. A felesleges morzsát úgy távolíthatjuk el róla, ha a tenyerünkben megforgatjuk. Másik serpenyőben hevítsük fel az olajat nagyon forróra, de ne füstöljön. Süssük benne az olívabogyókat adagonként ropogósra és arany barnára. Szűrőkanállal szedjük ki és papírtörlőn csepegtessük le. Díszítsük citromszeletekkel és petrezselyemmel.

Forrón tálaljuk.

Száraz rozéval kínáljuk.
Ez az étel a közép-olaszországi Marches tartományból származik. Kiadós előétel, ezért csak könnyű fogásokat tálaljunk utána.
Száraz rozé illik hozzá.
Bundázott olívabogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1523 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Bundázott olívabogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
pinterest