Toszkán crostini

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető olcsó
Toszkán crostini
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csirkemáj
1 db pirított bagett
3 evőkanál vaj
1 és ¼ dl marhahúsleves
15 dkg borjúlép
1 evőkanál kapribogyó
1 fej finomra vágott hagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A borjúlép hártyáját távolítsuk el és vágjuk a lépet apró darabokra. A csirkemájról vágjuk le a kötőszövetet és az elszíneződött részeket, és aprítsuk fel. A szardellafilét és a kapribogyót aprítsuk finomra. A vaj kétharmadát serpenyőben közepes tűzön olvasszuk fel, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk puhára. Adjuk hozzá a csirkemájat, illetve a borjúlépet, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk 5 percig. Sózzuk és borsozzuk. Öntsük hozzá a bort, és folyamatosan keverve pároljuk még 15 percig. Ha a massza száraz lenne, öntsük hozzá a levest.

A serpenyőt húzzuk félre és hagyjuk kissé hűlni a májas keveréket. Tegyük vágódeszkára és vágjuk finomra. Forrósítsuk fel az olajat serpenyőben közepes tűzön, tegyük bele a májas keveréket, a szardellát és a kapribogyót. Alaposan keverjük meg, adjuk hozzá a maradék vajat és pirítsuk még 3-4 percig.

A ízekben gazdag, pikáns masszát kenjük pirított kenyérszeletekre, és tartsuk melegen tálalásig.

Fiatal, gyümölcsös vörösbort kínáljunk hozzá.
Toscana-szerte otthon és az éttermekben is kínálnak ínycsiklandó májas crostinit. A lágy májpástétomot meglepően egyszerű elkészíteni. Itt a hagyományos recept szerepel, amelyhez borjúlép szükséges. Ízlés szerint a lép elhagyható, ha a csirkemáj mennyiségét megduplázzuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Toszkán crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3465 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Toszkán crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
pinterest