Toszkán crostini



Elkészítés:
A borjúlép hártyáját távolítsuk el és vágjuk a lépet apró darabokra. A csirkemájról vágjuk le a kötőszövetet és az elszíneződött részeket, és aprítsuk fel. A szardellafilét és a kapribogyót aprítsuk finomra. A vaj kétharmadát serpenyőben közepes tűzön olvasszuk fel, adjuk hozzá a hagymát és pároljuk puhára. Adjuk hozzá a csirkemájat, illetve a borjúlépet, és folyamatos kevergetés mellett pároljuk 5 percig. Sózzuk és borsozzuk. Öntsük hozzá a bort, és folyamatosan keverve pároljuk még 15 percig. Ha a massza száraz lenne, öntsük hozzá a levest.
A serpenyőt húzzuk félre és hagyjuk kissé hűlni a májas keveréket. Tegyük vágódeszkára és vágjuk finomra. Forrósítsuk fel az olajat serpenyőben közepes tűzön, tegyük bele a májas keveréket, a szardellát és a kapribogyót. Alaposan keverjük meg, adjuk hozzá a maradék vajat és pirítsuk még 3-4 percig.
A ízekben gazdag, pikáns masszát kenjük pirított kenyérszeletekre, és tartsuk melegen tálalásig.