Vadalaplé

| Vadalaplé receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 2 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg darabolt vad ritkacsont
10 dkg csíkokra vágott szalonnabőr
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál durvára tört borókabogyó
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csapott evőkanál fekete bors
5 dkg sertészsír
20 dkg karikára vágott fehérrépa
20 dkg karikára vágott sárgarépa
1 db kockára vágott zellergumó
1 teáskanál durvára tört szegfűbors
1 púpozott evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint

Elkészítés:

A csontokat, szalonnabőrt, zöldségeket és a cukrot megpirítjuk a zsírban.

A pirítás befejezése előtt néhány perccel hozzáadjuk a paradicsompürét. Felöntjük vízzel és a vörösborral, majd hozzáadjuk a fűszereket és a sót. Lassan, pezsegtetve, a folyadékot szükség szerint pótolva 3-4 órán keresztül főzzük. A főzés végén kb. másfél liternyire beforraljuk. A tűzről levéve leszűrjük, zsírját leszedjük, majd hagyjuk ülepedni. Ez után a letisztult lét, óvatosan lemerjük a ruskosáról. Készíthetünk egyszerre nagyobb mennyiségű alaplét is, aminek leszűrt levét kis hőmérsékleten méz sűrűségűre bepároljuk. Ez az ízkivonat. Hűtőben hónapokig eláll. Az ízkivonatokból többnyire egy kanálnyi is elég a kívánt ízhatás eléréséhez. Vadhúsból készülő levesek, vadhoz adott mártások készítésekor használjuk.

A vadalaplét őz, dámvad, szarvas és vaddisznó csontokból készítjük.
Vadalaplé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2797 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Vadalaplé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

könyvek