Tonhalas crostini



Elkészítés:
1. Tegyük a tonhalat, a koktélhagymát,a savanyúságot (egy kevés kivételével, a díszítéshez) és a majonézt egy mixerbe.
2. Daráljuk, míg krémes nem lesz a keverék.
3. Kenjük a krémet a bagett-szeletekre, és tálalás előtt díszítsük a megmaradt savanyúság darabkáival.
Majonéz

Kisméretű lábosban keverjük össze a tojássárgákat, a citromlét vagy ecetet, a vizet, a cukrot, a mustárt, a sót és a borsot.
Főzzük nagyon alacsony hőfokon, amíg a keverék bugyogni nem kezd. Ekkor húzzuk félre. Hagyjuk állni 5 percig.
Keverőtálban vagy turmixgép segítségével keverjük át, és nagyon lassan csepegtessük hozzá az olajat. Keverjük, míg sűrű és sima nem lesz.
Időnként állítsuk le a gépet és az edény faláról spatulával szedjük le a ráragadt keveréket.
Fedjük le és - ha szükséges - hűtőszekrényben tároljuk, de jobb, ha frissen igyekszünk felhasználni.