Tonhalas crostini

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 8 perc kezdőknek átlagos ár
Tonhalas crostini
Eszközök: kés, turmixgép
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg konzerv tonhal
1 db bagett
1 adag majonéz

Elkészítés:

1. Tegyük a tonhalat, a koktélhagymát,a savanyúságot (egy kevés kivételével, a díszítéshez) és a majonézt egy mixerbe.

2. Daráljuk, míg krémes nem lesz a keverék.

3. Kenjük a krémet a bagett-szeletekre, és tálalás előtt díszítsük a megmaradt savanyúság darabkáival.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Majonéz

Kép nélkül
2 db tojás
1 teáskanál őrölt mustármag
2 evőkanál víz
1 teáskanál kristálycukor
0.5 kávéskanál
2 evőkanál ecet vagy
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Kisméretű lábosban keverjük össze a tojássárgákat, a citromlét vagy ecetet, a vizet, a cukrot, a mustárt, a sót és a borsot.

Főzzük nagyon alacsony hőfokon, amíg a keverék bugyogni nem kezd. Ekkor húzzuk félre. Hagyjuk állni 5 percig.

Keverőtálban vagy turmixgép segítségével keverjük át, és nagyon lassan csepegtessük hozzá az olajat. Keverjük, míg sűrű és sima nem lesz.

Időnként állítsuk le a gépet és az edény faláról spatulával szedjük le a ráragadt keveréket.

Fedjük le és - ha szükséges - hűtőszekrényben tároljuk, de jobb, ha frissen igyekszünk felhasználni.

Tonhalas crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1748 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Tonhalas crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
pinterest