Bolognai mártás

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bolognai mártás
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál morzsolt oregánó
vagy
5 dkg
1 db apróra vágott zellergumó
10 dkg szalonna
3 db apróra vágott sárgarépa
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
10 dkg vaj
vagy
1 dl olívaolaj
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

A vajon vagy az olajon kisütjük a szalonnát. A pörcöket kivesszük a zsírból és félretesszük. A zsírban megpirítjuk a zellert, a sárgarépát, majd utoljára hozzáadva a hagymát pároljuk üvegesre. Ezek után, rádobjuk a húst és azt fehérre sütjük. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomot és az oregánót (szurokfű). Amennyiben paradicsompürét használunk, felöntjük 3-4 dl vízzel vagy húslevessel. Gyakran megkeverve és az elfövő vizet pótolva, addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Reszelt parmezánnal, többnyire spagetti, makaróni mellé adjuk. A félretett szalonnapörccel a tálaláskor megszórjuk az ételt. Olaszországban minden paradicsomos mártást kevés cukor hozzáadásával "szelídítenek". A szurokfű mellett, fűszerezhetjük rozmaring, zsályával, bazsalikom valamelyikével. Az olasz háziasszonyok úgy tartják, mindnél hosszabb ideig főzik, annál finomabb.

Bolognai mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Bolognai mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

cikkek