Ezersziget salátaöntet

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db keményre főzött tojás
2 evőkanál ketchup
1 mokkáskanál chilipor
2 evőkanál tejszín
1 db apróra vágott piros húsú paprika
3 db apróra vágott csemegeuborka
1 csokor apróra vágott metélőhagyma
vagy
1 db apróra vágott hagyma
ízlés szerint
Majonézhez:
½ db citrom leve
5 db tojás
1 dkg
1 dkg mustár
vagy

Elkészítés:

A tojások sárgájához hozzáadjuk a sót, a citrom levet és a mustárt. Állandó keverés mellett, először csepegtetve, majd amikor kezd összeállni, bátrabban, vékony sugárban adjuk hozzá az olajat. A tojássárgák nagyságától függően több-kevesebb olajat vesz fel. Amikor lágy vaj keménységű, akkor készen van.

A főtt tojások fehérjéjét apróra vágjuk, a sárgáját pürévé passzírozzuk és összekeverjük a majonézzel és a többi alkotórésszel. Fejes saláta öntetének vagy szárnyas és halsalátákhoz és más hidegkonyhai készítményekhez használjuk.

Ezersziget salátaöntet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2895 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Ezersziget salátaöntet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

recepttár