Spárgás crostini

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Spárgás crostini
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet tömör tésztájú kenyér
150 dkg friss spárga
16 dkg vaj
2 csipet
3 db tojás
1 db narancs

Elkészítés:

A spárgát mossuk meg, a szárát vágjuk le, és sós, lobogó vízben főzzük 8-10 percig. Jól csepegtessük le, és a szárak legpuhább részén és a fejeken kívül vágjunk le a spárgáról minden más részt.

A narancsot nyomjuk ki, és a levét tegyük félre. A héja egyik felét vágjuk csíkokra. Bő, forró vízben blansírozzuk néhány másodpercig. Csepegtessük le alaposan, és gondosan szárítsuk meg.

Tegyük a spárgát a pirítósokra. Nagy lábos vizet tegyünk közepes fokozatra. A tojássárgáját kis fazékban keverjük össze néhány darabka vajjal, csipetnyi sóval és egy evőkanál vízzel. Villával jól verjük fel. Tegyünk kisebb fazekat a nagyobb, vízzel teli fazék tetejére, tartsuk alacsony hőfokon, hogy a víz ne forrjon. Amint a vaj olvadni kezd, apránként adjuk hozzá a maradék vajat is, hogy fokozatosan szívódjon fel, s közben folyamatosan keverjük. Vigyázzunk, hogy a mártás fel ne forrjon. Amikor a mártás már krémes, adjunk hozzá még egy csipetnyi sót, és fokozatosan keverjük hozzá a narancslevet, miközben egyfolytában kevergetjük. Húzzuk félre és keverjük hozzá a narancshéjat.

Kanalazzuk a mártást a crostini tetejére és tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Spárgás crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1887 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Spárgás crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
tippek, fortélyok