Gombás crostini

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás crostini
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg friss vargánya gomba
1 db vékony szeletre vágott bagett
2 evőkanál vaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 és ¼ dl zöldségleves
½ fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A gombát hideg, folyó víz alatt gondosan mossuk és papírtörlővel szárítsuk meg. Késsel távolítsuk el a tönkről az esetleges szennyeződéseket, elszíneződéseket. A tönköket válasszuk el a kalapoktól, és vágjuk kockára a kemény, hibátlan részeket. A kalapokat vagdaljuk durvára. A vajat és az olajat melegítsük meg serpenyőben közepes tűzön és pirítsuk benne a hagymát, fokhagymát és petrezselymet 4-5 percig. Adjuk hozzá a gombát, sózzuk és borsozzuk, majd pároljuk 5 percig, folyamatos kevergetés mellett. Öntsünk hozzá annyi levest, hogy a massza ne száradjon ki, és főzzük, amíg a gomba kissé megpuhul. Minden szelet pirított kenyérre kenjünk a gombás keverékből, és tálaljuk.

Ha a vargányát nem tudjuk beszerezni, akkor használjunk helyette másfajta erdei gombát, mint például a róka- vagy a kucsmagomba.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségleves

Kép nélkül
4 db kockára vágott paradicsom
2 db karikára vágott sárgarépa
2 szál karikára vágott póréhagyma
4 liter hideg víz
1 levél babérlevél
8 szem fekete bors
2 fej félbevágott vöröshagyma
2 szál csíkokra vágott zeller
6 szál apróra vágott petrezselyemzöld
6 dkg vaj vagy
ízlés szerint

Az olajat (vagy vajat) nagy, mély lábosban melegítsük meg, pároljuk a hagymát,a sárgarépát,a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a szemes borsot, a babérlevelet és a szegfűszeget 8-10 percig alacsony tűzön. Öntsük hozzá a vizet, fűszerezzük kevés sóval, és alacsony fokozaton, lassan forraljuk egy órán keresztül, miközben a keletkező habot szedjük le róla. Ha elkészült szűrjük le. A zöldségeket turmixgéppel pürésíthetjük, és ily módon vagy az átszűrt levét tápláló levesként tálalhatjuk.

Gombás crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1349 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Gombás crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szólj hozzá, értékelj