Kagylós puffancs

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagylós puffancs
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg kagyló
½ dl víz
3 ¾ dkg liszt
1 db tojás
½ evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 és ¼ dl olaj
1 és ¼ dkg frissen reszelt parmezán sajt
½ evőkanál vaj
1 csipet

Elkészítés:

A kagylót áztassuk 60 percig nagy tál vízben. Szedjük le a szakállakat, súroljuk le a héját, és öblítsük le bő, hideg víz alatt. Tegyük nagy serpenyőbe magas fokozatra, öntözzük meg a borral, és fedjük le. Amikor a kagylók kinyíltak, piszkáljuk ki a húst (szedjük ki a serpenyőből azokat, amelyek nem nyílnak ki). Kis lábosban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, a sót és a vizet, forraljuk fel, és húzzuk félre. Fakanállal kavargassuk, míg a massza sűrű és egyenletes lesz. Tegyük vissza a tűzhelyre, közepes fokozaton keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. Hagyjuk kihűlni. Tegyük át tálba, egyenként keverjük hozzá a tojást, petrezselymet, a parmezánt és a kagylóhúst. Az olajat hevítsük nagyon forróra. Kanál segítségével a kagylós tésztát kis adagokban tegyük bele. Addig süssük, amíg aranybarnák lesznek és megpuffadnak. Papírtörlőn itassuk le, sózzuk meg és tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Kagylós puffancs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1238 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kagylós puffancs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
szótár