Citromos borjúmirigy almával

Animelle agro dolce

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos borjúmirigy almával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db alma
2 db citrom
60 dkg főtt borjúmirigy
1 csipet ételízesítő
2 dl fehérbor
1 evőkanál egész zöldbors
1 csipet kristálycukor
1 csésze reszelt parmezán sajt
1 csésze zsemlemorzsa
2 db tojás
1 csésze liszt
2 db paradicsom
1 csomó citromfű
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint zsír

Elkészítés:

1. Szeleteljük fel a főtt borjúmirigyet, sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg lisztben.

2. A tojásokat verjük fel egy mély tányérban, egy másikban pedig keverjük össze a zsemlemorzsát a citromfűvel.

3. A borjúmirigyet forgassuk meg először a tojásban, utána a zsemlemorzsában.

4. A zsiradékot forrósítsuk fel, és süssük benne aranysárgára a borjúmirigyet. Utána szedjük ki, és tartsuk melegen.

5. A hátramaradó pecsenyezsírban kicsit dinszteljük meg a meghámozott, magház nélküli, apró kockákra vagdalt almát.

6. Adjuk hozzá a meghámozott, magvas része nélkül kockára vágott paradicsomot és a borsot.

7. Öntsük fel a fehérborral meg citromlével, ízesítsük sóval, borssal, cukorral, és az ételízesítővel.

8. A mártást öntsük rá a borjúmirigyre, és szórjuk meg sajttal.

Ne zsírban, hanem bő olajban süssük ki a panírozott mirigyeket, így könnyebb lesz az étel. A zöldségeket semmiképpen ne a sütőolajba tegyük, hanem egy tiszta serpenyőben kevés olívaolajjal készítsük el.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Citromos borjúmirigy almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2653 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Citromos borjúmirigy almával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
hírlevél