Zöldséges vese
Rognoni di maiale alle verdure



Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a sertésvesét, szeleteljük fel vékonyan, és legalább 2 órát áztassuk, közben a vizet gyakran cseréljük.
2. Ezután szedjük ki, töröljük szárazra, és forgassuk meg lisztben.
3. A zsiradékot olvasszuk fel egy serpenyőben, majd pirítsuk meg benne a felaprított fokhagymát.
4. Tegyük bele a vesét, és addig süssük benne, míg színét nem veszti, utána szedjük ki és tartsuk melegen.
5. Adjuk hozzá a csíkokra vágott nyers sonkát, valamint a felaprított hagymát, és kicsit pirítsuk meg.
6. Keverjük bele a lecsepegtetett zöldborsót meg a karottát, továbbá a paradicsompürét és a hámozott paradicsomot.
7. Ízesítsük a finomra metélt szurokfűvel és a fűszerekkel. Tegyük bele a vesét meg a sajtot, és melegítsük össze. Frissen aprított snidlinggel megszórtan tálaljuk.