Zöldséges vese

Rognoni di maiale alle verdure

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg sonka
60 dkg sertésvese
1 csésze reszelt pecorino sajt
1 csomó snidling
1 csipet ételízesítő
1 csipet szerecsendió
1 csipet kristálycukor
4 evőkanál vaj
1 csésze liszt
2 gerezd fokhagyma
1 csomó szurokfű
1 doboz karottakonzerv
2 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg a sertésvesét, szeleteljük fel vékonyan, és legalább 2 órát áztassuk, közben a vizet gyakran cseréljük.

2. Ezután szedjük ki, töröljük szárazra, és forgassuk meg lisztben.

3. A zsiradékot olvasszuk fel egy serpenyőben, majd pirítsuk meg benne a felaprított fokhagymát.

4. Tegyük bele a vesét, és addig süssük benne, míg színét nem veszti, utána szedjük ki és tartsuk melegen.

5. Adjuk hozzá a csíkokra vágott nyers sonkát, valamint a felaprított hagymát, és kicsit pirítsuk meg.

6. Keverjük bele a lecsepegtetett zöldborsót meg a karottát, továbbá a paradicsompürét és a hámozott paradicsomot.

7. Ízesítsük a finomra metélt szurokfűvel és a fűszerekkel. Tegyük bele a vesét meg a sajtot, és melegítsük össze. Frissen aprított snidlinggel megszórtan tálaljuk.

A vesét lapjára kettévágjuk, és sós, hagymás, babérleveles, citromos vízben megfőzzük. A belsejéből kivágjuk az inas hártyát, és egy friss, az előbbihez hasonlóan fűszerezett vízben 10-15 percig forraljuk, majd felszeleteljük. Amennyiben még mindig éreznénk valami kellemetlen "illatot", akkor egy újabb fűszeres forró lével leforrázzuk. Ezután nyugodtan felhasználhatjuk. Finom lesz.
Zöldséges vese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 764 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kép nélkül
Zöldséges vese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
google+