Májszeletek parasztosan

Fegato di Vitello alla Paesana

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Májszeletek parasztosan
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet borjúmáj
½ csomó snidling
2 dl vörösbor
2 dl húsleves
3 fej hagyma
10 dkg húsos füstölt szalonna
1 kávéskanál
½ csomó petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 csésze liszt
1 dl tejszín
4 db paradicsom
1 csipet ételízesítő
2 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Mossuk meg a májszeleteket és forgassuk meg lisztben.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a sóval eldörzsölt fokhagymát, tegyük bele a májat, és süssük mindkét oldalon kb. 2 percig.

3. Olvasszuk ki a hátramaradó zsírban az apró kockákra vagdalt szalonnát.

4. Tegyük hozzá a felszeletelt hagymát, és kicsit dinszteljük.

5. Szórjuk meg liszttel, öntsük fel vörösborral, utána a húslevessel, majd lefedve, közepes lángon 10 percig főzzük.

6. Finomítsuk a tejszínnel, és keverjük hozzá a meghámozott paradicsomot a magvas része nélkül.

7. Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, és tegyük bele a felaprított fűszernövényeket. A májszeleteket a mártással együtt tálaljuk.

Burgonyaropogóssal, burgonyakrokettel tálaljuk.
Maradék húslevessel vagy húsleveskockával is készíthető.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Májszeletek parasztosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1758 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Májszeletek parasztosan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
lexikon