Parajos krokett

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg főtt burgonya
35 dkg mirelit paraj
vagy
50 dkg friss paraj
5 dl olaj
2 db tojás
15 dkg kockára vágott fontina sajt
10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
20 dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Héjában főzzük a burgonyát sós, forró vízben körülbelül 25 percig. Csepegtessük le, húzzuk le a héját és jól törjük össze.

A parajt sós vízben főzzük puhára (a fagyasztottat 3-4 percig, a frisset 8-10 percig). Csepegtessük le, hűtsük le hideg, folyó víz alatt a leveleket, nyomkodjuk ki belőle a felesleges levet és aprítsuk finomra. Keverjük össze a tört burgonyával.

Tegyük tálba az 1 egész tojást és az 1 tojássárgáját a sóval, borssal, tört burgonyával, parajjal és parmezánnal együtt, és keverjük simára. Evőkanálnyi parajos-burgonyás keveréket vegyünk kézbe. Egy kocka sajtot nyomjunk a közepébe, és formázzunk hosszúkás krokettet. Forgassuk meg a zsemlemorzsában.

Serpenyőben hevítsük az olajat. Egyszerre körülbelül 5-6 krokettet tegyünk a serpenyőbe, sütés közben forgassuk meg az olajban, hogy minden oldalán aranybarnára süljön. Szűrőkanállal szedjük ki, és papírtörlőn szárítsuk le. Forrón tálaljuk előételnek, vagy vegyes salátával főételként is fogyasztható.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Parajos krokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 607 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kép nélkül
Parajos krokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
könyvek