Bundázott cukkini

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bundázott cukkini
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb cukkini
5 db habosra vert tojás
5 dl olaj
15 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

A cukkinit hideg, folyó víz alatt mossuk meg, és vágjuk le a végeit.

Hosszában vágjuk vékony szeletekre.

A lisztet tegyük tálba, forgassuk meg benne a szeleteket, ezután mártsuk bele a felvert tojásba.

Az olajat hevítsük 30 cm átmérőjű serpenyőben.

Adagonként süssük a cukkinikat aranybarnára.

Papírtörlőn csepegtessük le, sózzuk, majd forrón, előételnek vagy köretnek tálaljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Bundázott cukkini
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3089 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Bundázott cukkini
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
twitter