Pulykaszeletek tejfölös gombával

Scaloppine di Tacchino ai Funghi

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pulykaszeletek tejfölös gombával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg csiperkegomba
1 pohár tejföl
1 csipet szerecsendió
2 dl fehérbor
1 db citrom
1 csésze reszelt stracchino sajt
1 csésze liszt
8 dkg margarin
vagy
8 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1.Forrósítsuk fel a vajat vagy a margarint egy serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk meg a hússzeleteket, forgassuk meg lisztben és mindkét oldalát süssük kb. 5 percig, utána szedjük ki és tartsuk melegen.

2.A hátramaradó zsírban dinszteljük üvegesre a finomra metélt hagymát.

3.A megtisztított, megmosott és felszeletelt gombát adjuk a hagymához, és kicsit dinszteljük vele.

4.Öntsük fel a citromlével, utána a fehérborral, valamint a tejföllel, és főzzünk belőle mártást.

5.Keverjük bele a reszelt sajtot, és addig kavargassuk, míg szét nem fő.

6.Vegyük le a tűzről, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval.

7.Öntsük a mártást a pulykaszeletekre, és petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.

Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Pulykaszeletek tejfölös gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1847 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Pulykaszeletek tejfölös gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
pinterest