Fűszeres fácánmell

Petti di Fagiano con Odori

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fűszeres fácánmell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kávéskanál kakukkfű
1 csomó citromfű
1 evőkanál majoránna
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál áfonya
2 cl konyak
1 dl sherry
1 evőkanál egész zöldbors
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál margarin
vagy
2 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Mossuk meg folyó víz alatt a fácánmellet, töröljük szárazra, és helyezzük egy tálba.

2. Keverjük az olajba a majoránnát, a kakukkfüvet (lásd a képet), a citromhéjat, kenjük a húsra, és legalább 120 percet pácoljuk.

3. Ezt követően vegyük ki a marinádból, süssük meg a serpenyőben vagy a grillsütőben, sózzuk, borsozzuk és tartsuk melegen.

4. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy kisebb edényben és kicsit pirítsuk meg benne az egész borsot.

5. Adjuk hozzá az áfonyát, a száraz sherryt, valamint a konyakot, és forrósítsuk fel.

6. Keverjük bele a citromfüvet, a fácánmellet helyezzük tálra, öntsük le a mártással, és azonnal tálaljuk.

Fűszeres fácánmell
Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Burgonyakrokettel tálaljuk.
Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Fűszeres fácánmell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6885 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Fűszeres fácánmell
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
most van szezonja