Vaníliamártás

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, habüst, habverő, kés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
5 db tojás
vagy
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg liszt
1 dl tejszín
csipet

Elkészítés:

Hosszában kettévágjuk a vaníliarudat és kikaparjuk belőle a velőt, amit félreteszünk. Habüstben habosra keverjük a cukrot és a tojássárgákat, majd apránként a lisztet és a tejszínt.

Felforraljuk a tejet, a vaníliahéjjal együtt.

A forró tejet apránként, állandó keverés mellett a kikevert tojásokhoz adjuk.

A habüstöt gőz fölé rakva besűrűsítjük a mártást.

A végén beleadjuk a vaníliavelőt.

Kettős falú tejforralóban is készíthetjük, de ekkor a forró tejbe keverjük a tojást. Ezt úgy tegyük, hogy a forró tejet kisebb adagokban a tojásokhoz keverjük, felmelegítjük és ekkor bátrabban a forró tejhez keverhetjük.
Vaníliamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1928 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Vaníliamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

pinterest