Articsókás omlett

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsókás omlett
Eljárások: bundázás, habarás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
8 dkg liszt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Az articsókaszíveket forgassuk meg lisztben, a felesleget rázzuk le róluk. Két evőkanál kivételével forrósítsuk fel az olajat nagyobb serpenyőben erős tűzön. Az articsókát süssük körülbelül 8 percig, miközben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Amikor már világosbarna, papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat. A használt olajat öntsük ki a serpenyőből, és tegyük bele a félretett olajat. Tegyük bele az articsókát, mérsékelten erős tűzön süssük tovább. A tojást sóval és borssal kissé verjük fel, majd öntsük az articsókára. Süssük 4-5 percig. Óvatosan fordítsuk meg az omlettet, és süssük még 4 percig. Szilárdnak és mindkét oldalán világosbarnának kell lennie. Melegített kínálótálra tesszük, tálaljuk.

Könnyű, száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Articsókás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 689 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Articsókás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
könyvek