Bársonyos mártás

fehér mártás, veloute mártás

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg liszt
15 dkg vaj
ízlés szerint cayenni bors
Alapléhez:
50 dkg darabolt borjúcsont
50 dkg darabolt csirkeaprólék
1 darabka gyömbérgyökér
10 dkg szeletelt gomba
1 teáskanál durvára tört fekete bors
1 teáskanál durvára tört szegfűbors
50 dkg darabolt leveszöldség
1 teáskanál sáfrányos szeklice
1 nagyobb fej egész vöröshagyma
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

A borjúcsont lehetőleg ritkacsont legyen. A csontokból, a zöldségekből, a fűszerekkel, lassan, erős alaplevet főzünk.

Majd vajas rántást készítünk, melyet felöntünk a leszűrt, ebben az esetben fehér-, vagy más néven csontalaplével. Simára keverjük, óvatosan felforraljuk, sózzuk és cayenni borssal fűszerezzük. Csirke-, hal-, zöldségalaplével vagy fehérborral is felönthetjük, attól függően, milyen karakterű ételhez adjuk.

Önálló mártásként nem használjuk. Belőle készül, tejszínben elkevert tojássárgával dúsítva és vajjal feljavítva a supreme mártás.

Bársonyos mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4672 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Bársonyos mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

google+