Bárányfilé sajtmártással

Filetti di Agnello al Formaggio

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 75 perc tapasztalatot kíván drága
Bárányfilé sajtmártással
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg bárányfilé
1 csésze reszelt pecorino sajt
1 csomó finomra vágott snidling
2 evőkanál citromlé
2 és fél dl húsleves
6 evőkanál olívaolaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 csipet reszelt szerecsendió
25 dkg csíkokra vágott laskagomba
2 evőkanál liszt
1 fej finomra vágott vöröshagyma
1 csipet ételízesítő
2 dl fehérbor
ízlés szerint őrölt bors
néhány csepp Worcestershire szósz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bárányfilét folyó víz alatt mossuk meg, töröljük szárazra, és erőteljesen dörzsöljük be a sóval eldörzsölt fokhagymával, majd legalább 120 percet hagyjuk állni.

2. A filét felforrósított olajban ízlés szerint süssük ki, szedjük ki, sózzuk, borsozzuk, és tartsuk melegen.

3. A hátramaradó pecsenyezsírban dinszteljük üvegesre a finomra metélt hagymát és a megtisztított, megmosott gombát.

4. Szórjuk meg liszttel, öntsük fel a fehérborral, utána a húslevessel, majd 10 percig rotyogtassuk.

5. A sajtot keverjük bele, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, Worcester-szósszal, citromlével és ételízesítővel.

6. A húst rendezzük el egy tálon, öntsük rá a mártást, és frissen metélt snidlinggel megszórtan tálaljuk.

Fűszeres fehér bort kínáljunk hozzá.
Köretként petrezselymes burgonya és a párolt rizs jó hozzá.
Ez a húsféle akkor az igazi, ha a belseje rózsaszínű marad a sütés után. Ha túlsütjük kiszárad és élvezhetetlen lesz.
A gomba pirítása a következőképpen célszerű: a gombát forró zsiradékba tesszük és megsózzuk. Ekkor a gomba kiadja levét, amiben megpárolhatjuk (víz nem szükséges), majd zsírjára pirítjuk. Így készítve finomabb lesz.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Nagyon aromatikus és igen testes, meglehetősen száraz fehérbor illik hozzá.
Bárányfilé sajtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2182 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Bárányfilé sajtmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
vegetáriánus ételek