Báránypörkölt édesköménnyel

Spezzatino di Agnello con Finocchi

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Eszközök: lábas, séfkés, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg bárányhús
1 csomó borsmenta
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 evőkanál majoránna
1 kávéskanál köménymag
4 gerezd fokhagyma
6 evőkanál vaj
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál liszt
2 dl vörösbor
2 és fél dl pecsenyelé
1 csipet ételízesítő
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csont nélküli húst mossuk meg folyó víz alatt, majd töröljük szárazra, és vagdaljuk falatkákra.

2. Kicsit dinszteljük meg a sóval eldörzsölt fokhagymát a főzővajban.

3. Adjuk hozzá a húst, és körös-körül pirítsuk addig, míg a színét el nem veszti. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát meg az édesköményt, és egy kicsit dinszteljük együtt az egészet.

4. Keverjük bele a paradicsompürét, szórjuk meg liszttel, öntsük fel a vörösborral, majd a pecsenyelével meg a paradicsommal.

5. Fűszerezzük a köménymaggal, a majoránnával, a citromhéjjal, és lefedve, közepes lángon 60 percig főzzük.

6. Ízesítsük sóval, borssal, valamint ételízesítővel, és frissen aprított borsmentával megszórtan tálaljuk.

Az édeskömény zöldjét a tálalásnál díszítésre használhatjuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Báránypörkölt édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1205 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Kép nélkül
Báránypörkölt édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
bevásárlólista