Sonkás, tojásos calzone

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkás, tojásos calzone
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 adag pizzatészta
20 dkg szeletelt sonka
4 db tojás
20 dkg ricotta sajt
20 dkg kockára vágott mozzarella sajt
10 dkg darabolt paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Készítsük el a sonkás calzonét az alreceptben megadottak szerint, de a sonkával együtt tegyünk minden egyes calzonéba 1-1 nyers tojást is.

Száraz vörösbort vagy sört kínáljunk mellé.
Senkit ne riasszon vissza a pizzatészta elkészítése, a kezdő háziasszony is meglepően könnyen boldogulhat vele.

Sonkás calzone

Kép nélkül
20 dkg ricotta sajt
3 adag pizzatészta
20 dkg szeletelt sonka
10 dkg darabolt paradicsom
20 dkg kockára vágott mozzarella sajt

Készítsük el a tésztát. Amikor a kelési idő letelt, kissé lisztezett gyúródeszkán dagasszuk 1 percig és osszuk 4 egyenlő részre. Nyújtsuk ki vagy húzkodjuk szét a tésztadarabokat kb. 22-23 cm átmérőjű korongokká. A korong felére tegyünk ricottát, szórjuk meg mozzarellával és a vékonyra szeletelt sonkával úgy, hogy 2,5 centis szegélyt hagyjunk az összetapasztáshoz. A tészta üres felét hajtsuk rá a töltelékre, a széleket finoman nyomkodjuk le. 1 evőkanál olajjal kenjük be a calzonékat és tegyük olajjal megkent sütőlapra.

A paradicsomot keverjük össze sóval és 2 evőkanál olajjal. Kenjük a calzonék tetejére. Előmelegített sütőben 230 fokon süssük 20-25 percig. A calzonéknak fel kell puffadniuk: akkor készültek el, ha aranybarnák.

Sonkás, tojásos calzone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Sonkás, tojásos calzone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
twitter