Palacsintatészta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: kikeverés, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg liszt
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet
3 dl hideg tej
2 db tojás
szükség szerint szódavíz
szükség szerint olaj

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett apránként a lisztet. Szódavízzel addig hígítjuk, míg tejszín sűrűségű nem lesz. A palacsintasütőben olajat forrósítunk és ebben megsütünk egy palacsintát. Ha túl vastag lesz, szódavízzel hígítjuk. Ha nem áll össze egy tojást és kevés lisztet keverünk csomómentesen hozzá. A sütéskor minden adag kivételekor keverjük meg a masszát, mert a liszt leül az aljára. Ha ez megtörténik kevés szódavízzel hígítjuk. Ha a palacsinta leragadna akkor: vagy nem elég forró az olaj, vagy híg a tészta, vagy nem elég benne a tojás. Több sóval cukor nélkül is készíthetjük. A belőle sütött sós palacsintákat többféle étel, például: Hortobágyi palacsinta készítésekor használhatjuk.

Palacsintatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1296 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Palacsintatészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

facebook