Céklasaláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg cékla
1 szál torma
Felöntőléhez:
1 késhegynyi szalicil
½ dl 10 %-os ecet
1 evőkanál köménymag
2 dkg
Főzéshez:
5 dkg

Elkészítés:

A céklát erősen sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, és díszítő késsel karikára vágjuk vagy vastag csíkokra reszeljük. A tormát meghámozzuk és hosszú csíkokra vágjuk. A fűszerekből, vízből salátalevet készítünk. Egy nagyobb dunsztosüveg aljára tesszük a tormát és ráhelyezzük a céklát. Felöntjük a salátalével és a tetejére szórjuk a szalicilt. Jól lezárva a hűtőben 2-3 nap alatt összeérik.

Finomabb lesz a saláta, ha a céklát nem főzzük, hanem a sütőben megsütjük.
Céklasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2145 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Céklasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

vegetáriánus ételek