Ramsztek friss fokhagymás paradicsomszósszal

Bistecca alla Pizzaiola

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Ramsztek friss fokhagymás paradicsomszósszal
Eszközök: kés, séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg kicsontozott marha laposhátszín
75 dkg paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 csésze olaj
2 dl fehérbor
1 csomó bazsalikom
1 db citrom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A jó porhanyós marhahátszínt ízlés szerint süssük közepesre, vagy jól átsültre a forró olajban, utána szedjük ki és tartsuk melegen.

2. A hátramaradó pecsenyezsírban kicsit pirítsuk meg a felaprított fokhagymát, az apró kockákra vagdalt hagymát pedig dinszteljük üvegesre.

3. Öntsük fel a citromlével, majd a fehérborral, és kicsit forraljuk.

4. A paradicsomot hámozzuk meg, a magvas részét távolítsuk el, vágjuk apró kockákra, adjuk a hagymához, és kicsit dinszteljük vele együtt.

5. Keverjük bele a felaprított bazsalikomot, és ízesítsük sóval, borssal.

6. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, vonjuk be a szósszal, és azonnal tálaljuk.

Köretnek párolt rizst adunk mellé.
Érdemes 1-2 nappal az elkészítés előtt a hússzeleteket olajos, fűszeres pácba tenni. Porhanyósabb lesz az elkészített hús.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Ramsztek friss fokhagymás paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1988 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Ramsztek friss fokhagymás paradicsomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
bevásárlólista