Kifli smarn

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kifli smarn
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db szikkadt kifli
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
5 dl forró tej
10 dkg olvasztott vaj
1 csipet
1 kávéskanál citromhéj
20 dkg porcukor
Sütéshez:
5 dkg vaj

Elkészítés:

A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A cukor felével, a sóval, és a vaníliával felforraljuk a tejet, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaj kétharmadát és a citrom héját, és a langyosra hűlt kiflikre öntjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral, kemény habbá verjük fel és óvatosan a kiflikkel összekeverjük. Egy vastag aljú lábasban megforrósítjuk a vajat, majd ráöntjük a keveréket, és hagyjuk kicsit odapirulni. Átkeverjük és a sütőben, lassan pirosra sütjük.

Porcukorral, durvára tört dióval, baracklekvárral, málnaszörppel kínáljuk.
Kifli smarn
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1974 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kifli smarn
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

pinterest