Tejbegulyás

Spezzatino di Maiale al Latte

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejbegulyás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl tej
80 dkg sertéstarja
1 csipet ételízesítő
½ csomó petrezselyemzöld
20 dkg friss csiperkegomba
3 gerezd fokhagyma
6 evőkanál sertészsír
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Mossuk meg a csont nélküli sertéstarját folyó víz alatt, töröljük szárazra, és vágjuk falatkákra.

2. A zsírt forrósítsuk fel egy edényben, és a sóval eldörzsölt fokhagymát kicsit pirítsuk meg benne.

3. Adjuk hozzá a húst, és addig süssük benne, míg a színét el nem veszti.

4. A hagymát szeleteljük fel vékonyan, és kicsit dinszteljük a hússal együtt.

5. Tegyük bele a megtisztított, megmosott gombát, és öntsük fel a forró tejjel.

6. Adjuk hozzá a rozmaringot, és lefedve, takarékon 70 percig főzzük.

7. Ezután vegyük le a fedőt, és nagy lángon, állandó kavargatás mellett addig főzzük, míg sűrű mártást nem kapunk.

8. Ízesítsük sóval, borssal és ételízesítővel, majd frissen aprított petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.

Könnyű, száraz rozéval kínáljuk.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Tejbegulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1094 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Tejbegulyás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
facebook