Házi paprikakrém

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: húsdaráló, séfkés, szűrő
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg
ízlés szerint kosszarvpaprika

Elkészítés:

1. Eltávolítjuk a paprikák zöld csumáját és a húsukat a magházzal együtt finomra daráljuk.

2. Összekeverjük a sóval és egy finom lyukú tésztaszűrőbe tesszük. A tetejére kistányért borítunk és arra, nyomatéknak egy vízzel teli tálat helyezünk.

3. Amikor a leve kicsepegett, dunsztosüvegbe töltjük és a tetejére kevés sót szórunk. A hűtőben korlátlan ideig eltartható. A só kellően konzerválja.

4. Levesek, főzelékek, pörköltek, szendvicsek, hidegkonyhai ételek ízesítésére használjuk. Ekkor külön sót nem szükséges az ételbe tenni. Ha csípősre szeretnénk készíteni, ízlés szerinti mennyiségben a pritamin paprika egy részét csípős paprikával helyettesítsük.

A paprika levét is felfoghatjuk és üvegekben tárolhatjuk. Egy-két kanálnyi például a húsleveseket szépen színezi.
Házi paprikakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Házi paprikakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

lexikon