Cukkinivirágos pizza

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cukkinivirágos pizza
Eszközök: pizzasütő tepsi, sütő
Eljárások: sütés
Adag: 1-2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag pizzatészta

Elkészítés:

Készítsük el a Fehér pizzát, de hagyjuk ki belőle a szokásos sajtokat. Helyettük használjunk mozzarellát. A sütés befejezése előtt 5 perccel tegyünk rá mosott, szárított cukkinivirágot és félbevágott paradicsomokat. Forrón tálaljuk.

Száraz fehérbort vagy sört kínáljunk mellé.
Senkit ne riasszon vissza a pizzatészta elkészítése, a kezdő háziasszony is meglepően könnyen boldogulhat vele.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Fehér pizza

Kép nélkül
10 dkg pecorino sajt
5 dkg forgácsolt parmezán sajt
1 adag pizzatészta
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kockára vágott szalonna
6 levél összetépkedett bazsalikom
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint fekete bors

Készítsük el a pizzatésztát. Amikor a kelési idő letelt, kissé lisztezett gyúródeszkán dagasszuk 1 percig. Nyújtsuk a kívánt vastagságúra, és tegyük olajjal megkent sütőlapra. Szórjuk rá a szalonnát, tegyünk rá pecorino és parmezán sajtot, és hintsük meg borssal. Előmelegített sütőben 260 fokon süssük 10-15 percig. amikor megsült, szórjuk meg bazsalikommal és tálaljuk.

Cukkinivirágos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1505 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Cukkinivirágos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
twitter