Római laposkenyér

Piadina

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Római laposkenyér
Adag: 10 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg liszt
½ teáskanál
8 dkg szeletelt szalonna
1 teáskanál sütőpor
1 és ¼ dl meleg víz

Elkészítés:

Tegyünk lisztet, sütőport és sót nagy tálba. A közepén kialakított mélyedésbe rakjuk a szobahőmérsékletű, vékonyra szelt szalonnát és öntsük bele a vizet. Keverjük össze alaposan, majd a tésztát tegyük át kissé lisztezett gyúródeszkára. Dagasszuk, míg sima és rugalmas nem lesz. Ezután helyezzük vissza a tálba. Borítsuk le konyharuhával és tegyük félre 30 percre. Osszuk fel tojás nagyságú darabokra. Szórjuk meg kis liszttel, és lapítsunk belőlük nagyjából 3 mm vastag, kb. 15 cm átmérőjű korongokat. Villával többször szurkáljuk meg. Palacsintasütőben vagy öntöttvas serpenyőben egyenként süssük, mindenféle zsiradék hozzáadása nélkül. Úgy 2-3 perc elteltével fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük még 2-3 percig. A palacsintaszerű kenyereket halmozzuk tányérra, és tálaljuk csemegetálak és friss (érlelés nélküli) sajtok mellé, vagy pedig töltsük sajttal, sonkával más egyébbel.

Római laposkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2756 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Római laposkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
van itthon