Gyümölcsmártás



Elkészítés:
Hámozzuk meg a gyümölcsöket (lehet köztük pl. fehér szőlő, alma, körte, barack, cseresznye stb).
Vágjuk viszonylag nagy darabokra, a szőlőszemeket és a cseresznyéket hagyjuk egyben. Tegyük a gyümölcsöket wokhoz hasonló vaslábosba és öntsünk rá vizet, hogy ellepje. Közepes fokozaton hevítsük.
Adjunk hozzá citromlevet, citromhéjat és 2 evőkanál mézet. Másik lábosban forraljuk fel a bort a maradék mézzel, alacsony hőfokon főzzük 10 percig, majd adjunk hozzá őrölt mustármagot vagy mustárt.
Kevergessük és főzzük sűrűre.
Ezt a keveréket öntsük a gyümölcsökre és óvatosan keverjük át.
Langyosra hűtve tálaljuk főtt- vagy sült húsok mellé.