Gyümölcsmártás

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsmártás
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl méz
1 db citrom
10 dkg mustár
vagy

Elkészítés:

Hámozzuk meg a gyümölcsöket (lehet köztük pl. fehér szőlő, alma, körte, barack, cseresznye stb).

Vágjuk viszonylag nagy darabokra, a szőlőszemeket és a cseresznyéket hagyjuk egyben. Tegyük a gyümölcsöket wokhoz hasonló vaslábosba és öntsünk rá vizet, hogy ellepje. Közepes fokozaton hevítsük.

Adjunk hozzá citromlevet, citromhéjat és 2 evőkanál mézet. Másik lábosban forraljuk fel a bort a maradék mézzel, alacsony hőfokon főzzük 10 percig, majd adjunk hozzá őrölt mustármagot vagy mustárt.

Kevergessük és főzzük sűrűre.

Ezt a keveréket öntsük a gyümölcsökre és óvatosan keverjük át.

Langyosra hűtve tálaljuk főtt- vagy sült húsok mellé.

A gyümölcsmártás Észak-Olaszországban kedvelt: a hideg téli hónapokban főtt és sült húsok mellé kínálják. A megmaradt mártást lezárt üvegben lehet tárolni.
Gyümölcsmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2559 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Gyümölcsmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
ételfotó