Rizses véreshurka

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 20 szál
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg rizs
10 dl sertésvér
15 dkg
50 dkg tokaszalonna
1 db bélfodor
5 dkg morzsolt majoránna
5 dkg édes fűszerpaprika
50 dkg szeletelt vöröshagyma
1 kávéskanál morzsolt rozmaring
50 dkg bőrke
100 dkg zsíros sertés apróhús
1 db sertésfej
3 méter sertésbél
100 dkg kicsontozott sertésoldalas
vagy
100 dkg kicsontozott sertéstarja

Elkészítés:

A fejet, húsokat, bőrkét és a toka szalonnát puhára abáljuk.

A bélfodrot (zsöndör-t)kisütjük és a zsírjában megpirítjuk a hagymát.

A rizst az abalében puhára pároljuk.

A fejet kicsontozzuk (fülét és az orrát félretesszük a sajtba) és a többi hozzávalóval együtt durvára daráljuk, majd hozzáadjuk a rizst, a fűszereket és a vért.

Alaposan összekeverjük és sertés vékony vagy vastagbélbe lazára töltjük.

80-85 C fokos abalében, 30-40 percig abáljuk.

Hideg vízbe szedjük, és hideg helyen kihűtjük. Hűtőben egy hétig, mélyhűtőben 1-2 hónapig tárolható. Erősen megfüstölve is csak 1-2 hétig fogyasztható.

Mivel a vér édeskés, ezért a szokásosnál erősebb fűszerezést, sózást igényel.

Sütve vagy hidegen kitűnő sör-, borkorcsolya.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Rizses véreshurka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 12059 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Rizses véreshurka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

pinterest