Bélszín Partenopea módra

Filetto alla Partenopea

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Bélszín Partenopea módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vargánya
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
5 dkg vaj
2 dl húsleves
1 csomó kakukkfű
1 dl olaj
10 dkg húsos szalonna
1 db karotta
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A marhabélszínt vágjuk 8 egyforma szeletre.

2. Az olaj felét forrósítsuk fel egy serpenyőben, és olvasszuk ki benne az apró kockákra vagdalt húsos szalonnát.

3. Tisztítsuk meg a karottát, valamint a hagymát, vágjuk apró kockákra, adjuk a szalonnához, és kicsit dinszteljük vele.

4. A meghámozott paradicsomot szitán passzírozzuk a serpenyőbe.

5. Keverjük bele a finomra metélt fokhagymát, valamint a felaprított kakukkfüvet.

6. Ízesítsük sóval, borssal, és öntsük fel a húslevessel. Lefedve, kb. 10 percig főzzük lassú tűzön.

7. Időközben tisztítsuk meg a gombát, szeleteljük fel és a vajban kicsit dinszteljük meg.

8. Öntsük fel a fehérborral, utána sózzuk, borsozzuk.

9. A bélszínszeleteket ízlés szerint süssük közepesre, vagy jól átsültre a hátramaradt olajban, majd sózzuk, borsozzuk és rendezzük tálra.

10. A mártással leöntve, a tetején a gombát elosztva, frissen metélt petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Köretként petrezselymes burgonya és a párolt rizs jó hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Bélszín Partenopea módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2004 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Bélszín Partenopea módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
recepttár