Házi grillkolbász

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 8 szál
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
1 méter sertésbél
4 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg édes fűszerpaprika
ízlés szerint őrölt köménymag
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint csípős fűszerpaprika

Elkészítés:

A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és már nem ragad a kezünkhöz. Sertés fátyolhájból féltenyérnyi darabokat vágunk, melyekbe kolbászhúst töltünk. Hengerré sodorjuk, végeiket begyűrve kolbászkákká formázzuk.

1-2 napi, hűtőben való érlelés után, sütjük, grillezzük.

Sós burgonyával, párolt káposztával fogyasztjuk. Bab-, lencse-, sárgaborsófőzelék, paradicsomos káposzta stb. feltétje is lehet.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
A sertésháló disznótorban szerezhető be, és összehajtogatva, mélyhűtőben hosszan tárolható.
Nagyobb mennyiségben is készíthetjük, és adagokban lefagyasztva 1-2 hónapig tárolhatjuk.
Házi grillkolbász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 11862 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Házi grillkolbász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

google+