Zsemlés véreshurka

Német hurka

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 20 szál
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl nyers sertésvér
20 db pirított zsemlekocka
3 méter sertésbél
1 csapott evőkanál morzsolt majoránna
1 csapott evőkanál szárított rozmaring
50 dkg zsírszalonna
1 db csontos sertésfej
1 csapott evőkanál őrölt szegfűbors
1 db főtt sertésszív
10 dl forró tej
50 dkg apróra vágott vöröshagyma
5 dkg édes fűszerpaprika
15 dkg
1 csapott evőkanál kapormag
vagy
ízlés szerint gyömbérpor

Elkészítés:

A húsokat puhára abáljuk, az oldalast és a sertésfejet kicsontozzuk, az orrát és a fülét a disznósajtba félretesszük. A tüdőt lehúzzuk a nagyobb hörgőkről.

A húsokat nagy lyukú darálón áteresztjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk.

A pirított zsemlekockákat leforrázzuk a forró tejjel. A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk. Az összes hozzávalót összekeverjük. Meglehetősen hígnak kell lennie. Ha szükséges abáló lével hígítjuk.

Mivel az abáláskor megdagad, lehetőleg vastagbélbe, lazára töltjük. A belek végét elkötjük, vagy becövekeljük. 85-90 C fokon, legalább egy órát abáljuk. Akkor jó, ha megszúrva, nem vér, hanem zsíros lé távozik belőle. Az abálás befejezésekor hideg vízbe szedjük, majd hideg helyen, szétrakva őket teljesen lehűtjük. Hűtőben 4-5 napig, mélyhűtőben 1-2 hónapig tárolható. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható. Melegen, sós vízben főtt burgonyával és párolt vörös káposztával tálaljuk. Ezt a hurkát nem tanácsos füstölni, csak a zsemle nélküli változatát.

Mivel a vér édeskés, ezért a belőle készülő ételek a szokásosnál erősebb fűszerezést és ízesítést igényelnek.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Zsemlés véreshurka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 11655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Zsemlés véreshurka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

szólj hozzá, értékelj