Vegyes uborkasaláta



Elkészítés:
Meghámozzuk az uborkákat és uborka szeletelőn hajszálvékonyra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a cukorral, sóval, borssal, fokhagymával és a savanyítóval.
Sütőlapon vagy gázláng felett megsütjük a paprikákat. A bennük keletkezett lét, a paprika hegyét megvágva az uborkákra csorgatjuk. A paprikák bőrét lehúzzuk és a húsát csíkokra vágjuk és az uborka mellé tesszük.
A paradicsomokat 5-10 mp-re forró vízbe, majd hideg vízbe mártjuk. Bőrüket lehúzzuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk, és szintén az uborka mellé rakjuk. A tetejét megszórjuk fűszerpaprikával. Lefedve, néhány órára hűtőbe rakjuk.
Az ily módon készített salátához nem kell víz, mert az uborka ereszt magából eleget. Elkészítése egyszerű és a saláta sokkal finomabb is.
Zöldpaprikát sütőben, vagy a gázra tett sütőlapon is, alufóliával lefedve süthetjük. Grillezhetjük vagy vastag alufóliába becsavarva (melynek mindkét végét foghatóvá sodorjuk), gázláng felett is süthetjük.