Vegyes uborkasaláta

Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg salátauborka
2 nagyobb paradicsom
2 nagyobb zöldpaprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 teáskanál
1 csipet édes fűszerpaprika
dl 10 %-os ecet
vagy
½ db citrom
vagy
½ dl balzsamecet
1 csapott mokkáskanál őrölt feketebors
vagy
1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors

Elkészítés:

Meghámozzuk az uborkákat és uborka szeletelőn hajszálvékonyra vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a cukorral, sóval, borssal, fokhagymával és a savanyítóval.

Sütőlapon vagy gázláng felett megsütjük a paprikákat. A bennük keletkezett lét, a paprika hegyét megvágva az uborkákra csorgatjuk. A paprikák bőrét lehúzzuk és a húsát csíkokra vágjuk és az uborka mellé tesszük.

A paradicsomokat 5-10 mp-re forró vízbe, majd hideg vízbe mártjuk. Bőrüket lehúzzuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk, és szintén az uborka mellé rakjuk. A tetejét megszórjuk fűszerpaprikával. Lefedve, néhány órára hűtőbe rakjuk.

Az ily módon készített salátához nem kell víz, mert az uborka ereszt magából eleget. Elkészítése egyszerű és a saláta sokkal finomabb is.

Zöldpaprikát sütőben, vagy a gázra tett sütőlapon is, alufóliával lefedve süthetjük. Grillezhetjük vagy vastag alufóliába becsavarva (melynek mindkét végét foghatóvá sodorjuk), gázláng felett is süthetjük.

Az elkészítési idő nem tartalmazza a hűtési időt, mely 1-2 óra vagy akár egy éjszaka is lehet.
Vegyes uborkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1262 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Vegyes uborkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

van itthon