Római saltimbocca

Saltimbocca alla Romana

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Római saltimbocca
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 levél zsálya
8 szelet pármai sonka
8 szelet borjúhús
1 db citrom
1 csésze liszt
1 csipet kristálycukor
½ csésze parmezán sajt
2 dl testes édes fehérbor
8 evőkanál margarin
vagy
8 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Klopfoljuk vékonyra a kis (8 dkg-os) hússzeleteket, és helyezzünk rájuk 1-1 szelet sonkát, valamint 1 zsályalevelet, és tűzzük össze fogpiszkálóval.

2. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és forgassuk meg lisztben.

3. A vajat vagy a margarint forrósítsuk fel egy serpenyőben és lassan süssük ki benne a húst.

4. Végezetül öntsük fel fehérborral, valamint citromlével, kicsit dinszteljük benne, majd szedjük ki és tegyük tányérokra.

5. A hátramaradó pecsenyelét erőteljesen ízesítsük sóval, borssal, cukorral, és öntsük a húsra. Parmezán sajttal megszórtan kínáljuk.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Párolt zöldségköret illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Római saltimbocca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7479 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Római saltimbocca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
recept beküldése