Spagetti carbonara

Spagetti szénégető módra

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Spagetti carbonara
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 evőkanál reszelt parmezán sajt
50 dkg spagetti
8 evőkanál reszelt juhsajt
vagy
8 evőkanál reszelt pecorino sajt
4 evőkanál tejszín
1 gerezd fokhagyma
5 db tojás
12 dkg durvára vágott baconszalonna
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott bacont.

2. Zsírján megpirítjuk a fokhagymagerezdet. Amikor barnára sült, kidobjuk.

3. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.

4. Amíg a tészta fő, a tojásokat felverjük a tejszínnel.

5. Belekeverjük a kétféle reszelt sajtot, borssal ízesítjük.

6. A tésztát leszűrjük, és a szalonnás serpenyőbe tesszük.

7. Ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket. Kis lángon 2-3 percig főzzük, amíg a tojás kissé megdermed.

E tésztakombináció jellegzetes római étel. A szénégető módon készített pasta jellemzője, hogy a fokhagymás zsírban megpirított húsfélét (pancetta) fehérborral is megpárolják.
Spagetti carbonara
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2946 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Spagetti carbonara
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista