Spagetti carbonara
Spagetti szénégető módra
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. Nagy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott bacont.
2. Zsírján megpirítjuk a fokhagymagerezdet. Amikor barnára sült, kidobjuk.
3. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.
4. Amíg a tészta fő, a tojásokat felverjük a tejszínnel.
5. Belekeverjük a kétféle reszelt sajtot, borssal ízesítjük.
6. A tésztát leszűrjük, és a szalonnás serpenyőbe tesszük.
7. Ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket. Kis lángon 2-3 percig főzzük, amíg a tojás kissé megdermed.
E tésztakombináció jellegzetes római étel. A szénégető módon készített pasta jellemzője, hogy a fokhagymás zsírban megpirított húsfélét (pancetta) fehérborral is megpárolják.