Csípős-fűszeres makaróni
Elkészítési idő:
40 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. A húsos füstölt szalonnát csíkokra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk az olajat, a kockára vágott hagymát, a cseresznyepaprikát. Úgy 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
3. Felöntjük a borral és addig főzzük, amíg a nedvesség elpárolog. Sóval, borssal ízesítjük.
4. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, és körülbelül 15 percig főzzük. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük.
5. Nagy, előmelegített tálba tesszük, ráöntjük a mártást és összekeverjük. Meghintjük a reszelt sajttal.
Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
A recept Közép-Olaszországból, Amatricéből származik.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor