Hosszúmetélt articsókával

| Hosszúmetélt articsókával receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hosszúmetélt articsókával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db konzerv articsókaszív
vagy
8 db friss articsóka
3 db tojás
1 fej hagyma
5 evőkanál olívaolaj
1 db citrom
8 evőkanál reszelt pecorino sajt
vagy
8 evőkanál reszelt juhsajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az articsóka külső leveleit leszedjük, majd a felső harmadát levágjuk. A szárat meghámozzuk. A vágott felületeket citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljanak. Hosszában felszeleteljük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az articsókát, sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük fél pohár vízzel és fedő alatt körülbelül 20 percig pároljuk.

3. Közben a tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente, azaz rugalmasra főzzük. Nagy, előmelegített tálban felverjük a tojást, és összekeverjük 5 kanál reszelt sajttal.

4. A tésztát lecsöpögtetjük, összekeverjük a sajtos tojással, majd a hagymás articsókával. Meghintjük a maradék reszelt sajttal és azonnal tálaljuk.

A nyers tojás gazdagabbá és krémesebbé teszi az articsókát.
Hosszúmetélt articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Hosszúmetélt articsókával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó