Bácskai májas

| Bácskai májas receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 rúd
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 méter marhabél
Abáláshoz:
1 csapott evőkanál egész feketebors
10 dkg
Töltelékbe:
2 pár sertéstüdő
200 dkg sertésmáj
100 dkg bőrös hasaaljai-szalonna
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűbors
6 dl abalé
1 csapott evőkanál morzsolt majoránna
2 dkg
50 dkg vöröshagyma
50 dkg sertésbőr
1 csapott kávéskanál morzsolt kakukkfű

Elkészítés:

A szalonnáról levágjuk a bőrt.

A tüdőt és a bőröket puhára, a májat és a szalonnát 20-25 percig abáljuk sót, babérlevelet és szemes borsot tartalmazó vízben.

A hagymát kevés zsíron megpirítjuk.

A szalonnát kockára, a bőrkét csíkokra vágjuk, a tüdőt és a májat nagy lyukú darálón megdaráljuk.

Az összes összetevőt összekeverjük és marha vékonybélbe töltjük, a végeit bekötjük. 30 percet abáljuk, majd 1 napra hideg füstre tesszük.

Hűtőszekrényben tárolva 8-10 napig fogyasztható.

Bácskai májas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5552 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Bácskai májas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

szólj hozzá, értékelj